Jaki zasięg w sieci Play

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtothaj
    Classic
    • 2009
    • 21

Jaki zasięg w sieci Play

Witam. Mam problem w mojej Octavii, mianowicie jadąc już powyżej 50 km/h słyszalne jest wycie, buczenie po prawej stronie pojazdu. Dźwięk nasila się, gdy wywierany jest większy nacisk na prawe koło (tzn. gdy lekko skręcam w lewo, wtedy samochód przechyla się na prawą stronę i bardziej dociska prawe koło). Dodam, że wymieniłem już łożyska w przednich kołach, a także przegub wewnętrzny. Ustawiłem zbieżność, zamieniałem opony przód-tył. Przegub zewnętrzny w porządku - nie stuka, nie puka. Może ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem. Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • smer
    RS
    • 2008
    • 2021
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jaki zasięg w sieci Play

Planuję zmianę dotychczasowego operatora, bo pomimo że mam u niego telefon od ponad 10 lat, to traktuje mnie dość niemrawo i goście z ulicy mają większe ulgi, niż stały klient. Poza tym w pracy mam bidę z zasięgiem.
    Ze względu na korzystne propozycje cenowe Play zastanawiam się nad nim, tylko nie wiem jak realnie ma się sprawa z zasięgiem w tej sieci. Interesuje mnie szczególnie rejon Górnego Śląska, Góry i Mazury... Poza tym jak sprawuje się Play poza granicami naszego ślicznego kraju?
    Proszę o konkretne i rzetelne odpowiedzi.
    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Niby tam gdzie nie ma zasiegu Play dziala roaming krajowy w Plusie, wiec zasieg powinien byc, ale moj znajomy ktory skusil sie na Playa bo mial super stawki w roamingu miedzynarodowym, a o to mu chodzilo wlasnie z niego rezygnuje bo szlag go trafia na zasieg i dzialanie Playa
      Spritmonitor.de

Komentarz

• adamscool
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2008
        • 206

W Łaziskach Górnych duże załamania jeżeli chodzi o zasięg, dużo sygnałów od znajomych że mają całkowity jego brak w domach i pracy!!!
        Ta Skodzinka twarda była!!!

1,9 TDI 136 z ECUSOFTa

Komentarz

• dylan80
          Rider
          • 2009
          • 625

adamscool, ja w całych łaziskach mam zasięg zadowalający... mam play od prawie samego ich początku i jestem zadowolony z zasięgu.... wcześniej miałem idea orange, i w łaziskach był horror z zasięgiem , zwłaszcza w dolnych.....
          a play jeszcze mi sie nie zdarzyło, żebym nie miał pola, mojej żonie sie zdarzało, ale na starym telefonie, na nowym jest zawsze, także dużo też zależy od telefonu...

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Ludzie z pracy mają Playa na łączach Plusa i nie narzekają.
            Mam Erę i pod pracą zasięg szaleje :evil: (centrum miasta na zewnątrz budynku)
            Nie ma sieci idealnej.
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• Qulek
              RS
              • 2005
              • 1630
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Mam Play i do tego dość stary telefon i nie miewam problemu z zasięgiem jakiegoś większego niż u innych operatorów.
              BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Lashlo
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1455

Mam Play'a od kilku miesiecy,dziala z Nokia N 70. Poniewaz duzo jezdze moge powiedziec,ze dla mnie Play ma zasieg OK.Owszem,zdarzalo sie na samym poczatku,ze siec byla przeciazona,ale bylo to pare m-cy temu.
                Co do netu obilnego w Play,to dziala tylko w wiekszych miastach,wiec to bym odradzil i zakupil Blueconnect albo iPlusa.
                A ceny Play sa jak na razie nie do przebicia (mowie o abonamencie na firme).
                Pozdrawiam
                Lashlo

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8160
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja mam tel w erze od 1997 roku ale Play kusi dobra ofertą - teraz nawet juz nie tylko na czas promocji...np. rozmowy w sieci Play za free...na wszystkie nr Play. Wiec mozliwe ze tez przejde.
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Jeśli chodzi o zasięg to Era nigdy mnie nie zawiodła -cała Europa(łącznie z wyspami) oraz Anglia.Play żona raz miała problem gdyż działały tylko sms-y.Ponoć wystarczyło zmienic operatora z domyślnego na sterowanie ręczne.Jednak Play powala konkurencje swoimi cenami i aparatami.

Komentarz

• bradley
                      L&K
                      • 2008
                      • 1465

Zamieszczone przez piotrek_os
                      teraz nawet juz nie tylko na czas promocji...np. rozmowy w sieci Play za free...na wszystkie nr Play.
                      Jesli chodzi o stan darmowy to to dziala przez 30dni i trzeba zaladowac za min 30zl zeby bylo aktywne
                      Play miazdzy tym, ze laduje sobie telefon za 5zl i przez rok czasu moge go w ogole nie ladowac a odbierac jak i dzwonic moge. Orange okradal mnie regularnie co 3 miesiace z 50zl.

Co do zasiegu to tez zalezy od telefonu i lepiej wybrac zwykla siec 2G bo z 3G to nawet czasem problem jest w centrum Katowic.
                      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• baca10
                        RS
                        • 2009
                        • 6225

smer, polecam zasieg dobry nawet na mazurach, nieraz lubi zgubic sie zasieg nachwile,

Komentarz

• Byku
                          Classic
                          • 2008
                          • 28

ja ma i sobie chwalę, jak nie ma playa, jest plus i luzik, lepiej niz w orange mam zasieg.

Komentarz

• Busku
                            Rider
                            • 2009
                            • 655

U mnie wszyscy w domu mieli telefony z ery, ale play kusił promocjami itd, no więc zmieniliśmy na play i nie żałuje... Wszędzie tam gdzie w erze nie miałem kompletnie zasięgu w play mam pełny, nie zdarzyło mi się jeszcze żeby były jakieś wariacje z zasięgiem... No i w play wkońcu mam normalne rachunki (takie jak abonament) :wink:
                            Pozdrawiam
                            Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                            Mercedes W210 290 Turbodiesel
                            Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• mikolaj93
                              Rider
                              • 2009
                              • 385
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mój padre ma tel. w play i w Łodzi na Dąbrowie (w bloku) jest słaby zasięg.
                              Jak się rozmawia to trzeba przyjmować śmieszne pozy przy oknie hehe.... ad:
                              Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                              !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                              Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8160
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

bradley, piszesz o karecie. Od dzis na abonament maja nowa promocje, ze dzwonisz juz za free w sieci.
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• rycho
                                  Drive
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 44

Zasięg niezły , ale 3G a co za tym idzie mobilny internet to tylko w większych miastach, można sobie ustawić żeby fon nie łączył się z netem gdy nie ma 3G.
                                  rycho

Komentarz

• Zuzus
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 136

Mialam ere, ale podobnie jak Ty z racji bycia 10letnim klientem mialam jedno wielkie nic, poza jakimis marnymi punktami, wiec przerzucilam sie rok temu na play i jestem zadowolona.
                                    O dziwo, tam gdzie nie mialam kiedys zasiegu w erze (domek w gorach), teraz mam bez problemu. Ostatnio tez w gorach znajoma z telefonem w erze nie miala zasiegu, a ja jak najbardziej i to 3 kreski
                                    Play dziala na laczach plusa. Mysle, ze nie masz co sie obawiac o zasieg.
                                    Moja 4x4

Komentarz

• djczas
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 9612

a ja sie zapytam tak czy wasi znajomi tez maja play bo ja nie dzwonie na numery play są dobrze płatne
                                      co do ery to mam ere i jakoś nie mam z nimi problemu co do neta w play max 1 mbit ot takie fajne ograniczenie ma play

tak samo polsat cyfrowy mają inną stawkę jak sie do nich dzwoni
                                      co do ery to można sie z nimi targować ale nikt o tym nie mówi oficjalnie

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Hurtowa cena polaczen ma chyba do 2012 zostac ujednolicona - nakazala to UE i problem drozszych polaczen do sieci wirtualnych zniknie.

Dzis bylem u kumpla. Pokazywal mi telefon pokazuje zasieg dzwonie do niego i zasieg sie gubi :twisted: Na roznych telefonach zeby bylo ze on ma zepsuty
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• markip
                                          Classic
                                          • 2009
                                          • 15

Działa na łączach plus-a ale nie wszędzie. U moich rodziców w okolicy Koniecpola działa Plus a Play nie działa. Co ciekawe działa mbank mobile który tez działa na plusie.
                                          Marek

Komentarz

• Sulli
                                            Classic
                                            • 2009
                                            • 33

Ja mam juz 2 lata Play'a wlasnie konczy mi sie umowa, dostalem rewelacyjne warunki przedluzenia ale chyba nie skorzystam - non stop jestem poza zasiegiem, nie moga sie do mnie dodzwonic a sam jak dzwonie to mam czasto ze siec zajeta - koszmar.

Pozdr.

Komentarz

• smer
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2021
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dziękuję za tak liczne odpowiedzi.
                                              Ale mam jeszcze kilka pytań... poniżej:

Zamieszczone przez Maicroft
                                              tam gdzie nie ma zasiegu Play dziala roaming krajowy w Plusie
                                              A cóż to za dziwo, ten roaming krajowy?Rozumiem, że abonent playa nie płaci nic dodatkowo?

Zamieszczone przez piotrek_os
                                              ja mam tel w erze od 1997 roku ale Play kusi dobra ofertą
                                              Tak samo ja, w Erze od 98 roku, ale "cześć Walenty, na bok sentymenty" Kasa jest kasa.

Zamieszczone przez bradley
                                              Co do zasiegu to tez zalezy od telefonu
                                              Przymierzam się do Omnia Lite Szajsunga, nie wiem jak ten aparat trzyma zasięg...

Zamieszczone przez bradley
                                              i lepiej wybrac zwykla siec 2G bo z 3G to nawet czasem problem jest w centrum Katowic.
                                              2G, 3G... Cóż to zaś za dziwo? To nie wystarczy wybrać numeru i dzwonić??

Zamieszczone przez baca10
                                              smer, polecam zasieg dobry nawet na mazurach, nieraz lubi zgubic sie zasieg nachwile,
                                              Czyli pływając sobie na mazurkach przez tydzień nie będę odcięty od ukochanej pracki ??

Zamieszczone przez Zuzus
                                              Mialam ere, ale podobnie jak Ty z racji bycia 10letnim klientem mialam jedno wielkie nic, poza jakimis marnymi punktami,
                                              Dokładnie tak! A zauważ. że gdy podejdziesz do salonu przedłużyć umowę, to proponują Ci gorsze warunki niż przypadkowemu kolesiowi z ulicy... Bo jego dopiero chcą złapać, a Ciebie już mają!

Zamieszczone przez djczas
                                              a ja się zapytam tak czy wasi znajomi tez maja play bo ja nie dzwonie na numery play są dobrze płatne
                                              Właśnie, już kilku kolegów oznajmiło mi, że do mnie już nigdy nie zadzwonią. Mi to w sumie na rękę, bo dość mam z nimi gadki na co dzień, żeby jeszcze w domu mi przez telefon dupę truli, ale czy oni mają rację? W sumie co przeciętnego abonenta obchodzi, czy do Playa jest drożej, czy taniej, skoro w swojej sieci ma darmowe minuty w ramach abonamentu i jeszcze mu przepadają. Przecież w ramach przysługujących minut nie trzeba się chyba martwić kosztem połączeń do STRASZNIE DROGIEGO Playa?? Czy może trzeba?

co do ery to mam ere i jakoś nie mam z nimi problemu
                                              Ja mam, przez prawie 11 godzin dziennie w pracy muszę odwalać gimnastykę przy oknie lub biegać po korytarzu, żeby fal nałapać... A goście mnie odwiedzający z Playem gadają sobie jak paniska

o do ery to można sie z nimi targować ale nikt o tym nie mówi oficjalnie
                                              Chciałem się potargować, że niby od 12 lat abonentem jestem, że w pracy zasięgu nie mam, że mam na siebie 3 abonamenty erowe dla całej rodziny... Z ich odpowiedzi wynikło, żebym się walił na ryj... co z chęcią uczynić zamierzam :twisted:

:twisted: :twisted:
                                              Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

Zamieszczone przez smer
                                                czy do Playa jest drożej, czy taniej, skoro w swojej sieci ma darmowe minuty w ramach abonamentu
                                                i tu pojawia się zonk minuty się różnią do starych operatorów i play
                                                niestety paly jest na cenzurowanym mnie na rachunku wyszło że minuty są liczone inaczej do play szybciej czas mija

Komentarz

• bradley
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1465

Zamieszczone przez smer
                                                  A cóż to za dziwo, ten roaming krajowy?Rozumiem, że abonent playa nie płaci nic dodatkowo?
                                                  To takie cos, ze zamiast widziec na telefonie PLAY widzisz PLUS, dzwonisz i placisz tyle samo tylko nazwa operatora na telefonie jest inna :P
                                                  Zamieszczone przez smer
                                                  2G, 3G... Cóż to zaś za dziwo? To nie wystarczy wybrać numeru i dzwonić??
                                                  Wystarczy, ale dzieki 3G m.in. mozna robic "video calls" no i bateria w czuwaniu zuzywa sie szybciej. Pasmo, ktorego uzywa telefon mozna ustawic w jego opcjach.

Zamieszczone przez smer
                                                  Omnia Lite
                                                  Ma mobile`a wiec jest plus. Mozna uzywac automapy.

Pewien egoizm przeze mnie przemawia. Inni maja drozej, ale ja do wszystkich taniej :diabelski_usmiech
                                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Pracuję...